Voldoening vinden in je werk

Het is belangrijk dat je daadkrachtig bent

Mijn naam is Mireille en ben sinds 2020 werkzaam binnen Unitio. In het verleden heb ik gewerkt binnen instellingen als het gevangeniswezen en forensische psychiatrie (tbs) maar dit heeft mij nooit de voldoening gegeven die ik nu ervaar in mijn werk als forensisch ambulant begeleider. 

Binnen instellingen werk je vaak in teams en is de cultuur vooral hiërarchisch te noemen. Je hebt zelf weinig tot geen invloed in hoe je je werk zou willen invullen en worden de teams vaak aangestuurd door het management. Ik heb Unitio leren kennen als een platte organisatie waarbij veel vertrouwen wordt gegeven aan de werknemer. Waarbij je als werknemer veel mogelijkheden krijgt voor input. Vanuit het management krijg je veel vertrouwen om je agenda naar eigen inzicht te plannen en in overleg met je cliënten de begeleidingsmomenten af te spreken. Om de zorg binnen Unitio naar een hoger plan te brengen en zo professioneel mogelijk te maken zijn er werkgroepen / aandachtsgebieden waarin jij je expertise kunt laten zien om zo mee te bouwen aan professionalisering van de zorg binnen Unitio.


Waarom ben ik dit werk gaan doen?

Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar wat de mens drijft en waarom iemand bepaalde keuzes maakt. Mijn doel is altijd geweest om mensen te kunnen laten participeren in de maatschappij binnen de mogelijkheden die ze hebben. Ondersteunen, soms een keer overnemen maar altijd met de doelstelling dat ze het zelf leren en positieve ervaringen opdoen.


Binnen dit werk is het belangrijk dat je daadkrachtig bent, stevig in je schoenen staat, geduld hebt en de mens kunt zien achter het delict. We hebben een diverse doelgroep met cliënten waarbij een psychiatrische stoornis, verslaving en/of verstandelijke beperking op de voorgrond staat. Het doel van de begeleiding is uiteindelijk het voorkomen van recidive. Dit doen we door de cliënt in zijn kracht te zetten in de verschillende levensgebieden om zo de kans te vergroten op succesvol participeren binnen de maatschappij.