Successen behaal je samen!

Partners en samenwerkingen

Zoals in onze kernwaarden is terug te vinden organiseren we een goede samenwerking met en rondom de cliënt. Dit begint altijd door een eerste contact met de reclassering, bij voorkeur in aanwezigheid van de cliënt. Zo snel mogelijk vindt de vertaalslag plaats van het vonnis naar het begeleidingsplan.

Behandel instellingen ondersteunen we door ons begeleidingsplan op het behandelplan te laten aansluiten. Tevens hebben we een signaalfunctie aangaande de effecten van de behandeling in de dagelijkse praktijk van de client.

Dagbesteding en toeleiding naar werk besteden we veelal uit. Samen met onderaannemers - erkende specialisten op bovenstaand gebied – geven we hier invulling aan, waarbij Unitio de regie en verantwoordelijkheid houdt.

De nazorg wordt reeds aan begin van het traject besproken, zodat we deze ruim op tijd kunnen organiseren. Hiervoor werken we nauw samen met bv veiligheidshuizen, gemeenten en woningbouwverenigingen.

Unitio hecht veel waarde aan een goede samenwerking met Expertisecentrum Forensische Psychiatrie (EFP) en Kwaliteit Forensische Zorg (KFZ), om een kwalitatieve verbinding tussen theorie en praktijk te blijven ontwikkelen.

 

Onze partners

JustitieReclassering NederlandSVGEFPSaldoplusKFZVezoco

 

Onze samenwerkingen

 

GGzENKGGZReinier van Arkel